Katar İsrail'e casusluk yapmakla suçlanan 8 Hint subayının idam cezasını düşürdü

Katar İsrail'e casusluk yapmakla suçlanan 8 Hint subayının idam cezasını düşürdü

Hindistan Ekim ayında bir Katar mahkemesinin bu kişileri idama mahkum etmesinin ardından "büyük bir şok" yaşadığını açıklamıştı.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada Katar'ın İsrail adına casusluk yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan ve idam cezasına çarptırılan sekiz eski donanma personelinin cezasını azalttığını bildirdi.

Hint medyası, aralarında bir zamanlar savaş gemilerine komuta etmiş kaptanların da bulunduğu eski yüksek rütbeli ve kıdemli subaylardan oluşan sekiz Hint vatandaşının Ağustos 2022'de Doha'da tutuklandığını bildirmişti.

Ekim ayında Hindistan, bir Katar mahkemesinin bu kişileri idama mahkum etmesinin ardından "büyük bir şok" yaşadığını açıklamıştı.

Perşembe günü, Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada daha fazla ayrıntı vermeden "cezaların azaltıldığını" söyledi.

Katar yönetimi dava süreciyle ilgili olarak kamuoyuna herhangi bir bilgilendirme yapladı.

Hindistan'ın büyükelçisi ve aile üyelerinin temyiz duruşması için mahkemeye katıldığını belirten Yeni Delhi, hükümetin "konuyu Katarlı yetkililerle ele almaya devam edeceğini" de sözlerine ekledi.

Davanın "gizli ve hassas niteliği nedeniyle" daha fazla yorum yapmanın uygun olmadığı belirtildi.

Medyada yer alan haberlere göre Katar’ın idama mahkum ettiği sekiz kişi, havacılık, güvenlik ve savunma sektörlerine “gelişmiş destek çözümleri” sunan Körfez merkezli Al Dahra şirketinin çalışanlarıydı.

Hindu medyası bu kişilerin "üçüncü bir ülke" için casusluk yaptıklarını bildirirken, Times of India "çeşitli raporlarda İsrail için casusluk yapmakla suçlandıklarını" söyledi.

İsrail hükümeti dava hakkında yorum yapmadı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.