Katar: Körfez ülkeleri yeni krizler çıkarma peşinde

Katar: Körfez ülkeleri yeni krizler çıkarma peşinde

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman el Sani, Katar'a abluka uygulayan devletlerin yeni krizler çıkartma peşinde olduğunu söyledi.

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman el Sani, Katar Danışma Meclisi'nde ülkesinin dış politikasına ilişkin bir sunum yaptı.

Suudi Arabistan'da yapılması planlanan Arap Birliği Zirvesi'ne katılacaklarını duyuran Katar Dışişleri Bakanı, "Abluka uygulayan ülkelerden olumlu bir gösterge yok. Aksine krizin tırmandırılması için yeni dalgaların hazırlığı var" dedi.

Krizin çözümüne yönelik ABD'nin gayretleri dışında bir gelişme olmadığına işaret eden el Sani, planlandığı ileri sürülen Camp David Zirvesi'ne ilişkin de, "Davet yapıldığında Katar katılacaktır" dedi.

Arap basınında kısa süre önce çıkan haberlerde, ABD Başkanı Donald Trump'ın Körfez krizine çözüm çabaları kapsamında bölge liderlerini mayıs ayında Camp David'de ağırlamayı planladığı öne sürülmüştü.  

Kaynak: TRT Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.