Katar krizi için İngiltere de devrede: 'Kuveyt'in arabuluculuğunu destekliyoruz'

Katar krizi için İngiltere de devrede: 'Kuveyt'in arabuluculuğunu destekliyoruz'

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, 'krize' ilişkin Körfez ziyaretini sürdürüyor. Johnson son olarak Katar'a gitti.

Katar resmi ajansı QNA'da yer alan habere göre, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Doha'yı ziyaret eden İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson'ı kabul ederek Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krizi ele aldı.

Şeyh Muhammed, görüşmede ülkesine yönelik taraflı uygulamaların, Birleşmiş Milletler (BM) anlaşmasına ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti.

İngiltere Dışişleri Bakanı'nın açıklamalarının yer aldığı habere göre, Johnson, ülkesinin Körfez krizi konusunda Kuveyt'in yaptığı arabuluculuğu desteklediğini belirtti.

Görüşmede, Şeyh Temim ile iki ülkeyi ilgilendiren bazı meselelerin masaya yatırıldığını ifade eden Johnson, "özellikle terör ve radikalizm üzerinde durularak terörle mücadelede bölgesel ve uluslararası çabalarda işbirliğini güçlendirme yollarının değerlendirildiğini" aktardı

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.