Katar'daki Dünya Kupası'nın güvenliğini Türk polisi sağlayacak

Katar'daki Dünya Kupası'nın güvenliğini Türk polisi sağlayacak

Bakan Soylu, Katar 2022 FIFA Dünya Futbol Şampiyonası'nda güvenliği Türk polisinin sağlayacağını belirterek, “3 bin 250 personelimiz, yaklaşık 45 gün Katar'da Dünya Kupası için geçici olarak görev yapacak" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Katar 2022 FIFA Dünya Futbol Şampiyonası'nda güvenliği Türk polisinin sağlayacağını belirterek, “3 bin 250 personelimiz, yaklaşık 45 gün Katar'da Dünya Kupası için geçici olarak görev yapacak" dedi.

Antalya'nın Kemer ilçesinde bir otelde düzenlenen Güvenlik Daire Başkanlığı Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Soylu, "dünyada güvenlik açısından kaygı veren bir gidişat olduğunu" söyledi.

Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Küresel sistem son 30 yılda 4 kırılma yaşadı. Birincisi Soğuk Savaş’ın bitmesiydi ki, aslında halen devam ediyor. İkincisi 11 Eylül saldırılarıydı, üçüncüsü 2008 küresel ekonomik kriziydi, dördüncüsü de 'Arap Baharı'ydı. Bu 4 kırılmayı da küresel sistem seyretti. Ve bu kırılmalar, bugün bizi 4 krizle karşı karşıya bıraktı. Göç krizi, ekonomik kriz, enerji krizi ve doğrudan bu kırılmalarla ilgisi olmasa bile, bütün dünyanın iki yılı aşkın süredir yaşadığı salgın krizi."

"Afganistan, İran, Pakistan, Orta Asya'dan gelen göçün rotası üstündeyiz. Aynı şekilde küresel uyuşturucu ticaretinin en önemli rotalarının birinin de üstündeyiz. Üç tarafımız denizle çevrili, bu alanı göçmen kaçakçılığı ve diğer kaçakçılık açısından kontrol etmek zorundayız. Dışarıda PKK'nın şubesi YPG, DEAŞ, içeride yine DEAŞ ve PKK. Buna ilaveten FETÖ ve sol terör örgütleri ile mücadele halindeyiz ve bu küresel terör örgütlerinden DEAŞ ve PKK uyuşturucu ve göç işinde ortak çalışıyor. Hatta yerel olarak petrol çıkarmak ve kullanımında da ortak çalışıyorlar. Bırakın yönetmeyi, bu tabloya karşı ayakta kalmak bile, takdir edilmesi gereken bir başarıdır."

"3 bin çevik kuvvet ve takviye hazır kuvvet personeli, 100 özel harekat personeli, 50 bomba arama köpeği ve idarecisi, 30 çevik kuvvet köpeği ve idarecisi, 50 bomba uzmanı ve diğer koordinatör personel olmak üzere toplam 3 bin 250 personelimiz, 2022 yılı kasım ve aralık aylarında yaklaşık 45 gün Katar'da Dünya Kupası için geçici olarak görev yapacak.

Dünyanın her yerinden 1 milyonun üzerinde taraftarın gelmesinin beklendiği bir organizasyonda, güvenliği bizim arkadaşlarımız sağlayacak. Ayrıca 677 Katarlı güvenlik personeline 38 farklı alanda eğitim verdik. Bu tercih, bu güven, sadece iki ülke ilişkileriyle açıklanabilecek bir şey değildir. Bunların da ötesinde bir kurumsal kapasitenin, köklü bir kurumsal birikimin ve başarı çizgisinin getirisidir.

Buradan da bütün dünyaya örnek bir şekilde çıkacağımızı ve hakikaten kupanın, bu oyunların finali dahil olmak üzere güvenlik açısından bütün dünyaya örnek bir çalışma sergileyeceğimizi ve size bu konuda büyük güven duyduğumuzu ifade etmek isterim."

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.