Katliam kapıda: ABD Türkmen kenti Tel Afer'i vuruyor

Katliam kapıda: ABD Türkmen kenti Tel Afer'i vuruyor

ABD öncülüğündeki koalisyona ait olduğu belirtilen savaş uçaklarının Tel Afer kent merkezine düzenlediği hava saldırısında çok sayıda sivil öldü ve yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, ABD öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçakları dün Musul'un batısındaki Tel Afer kenti merkezine yönelik hava saldırıları düzenledi. Düzenlenen hava saldırılarında ölen ve yaralanan sivillerin olduğu bildirildi.

Halen IŞİD'in kontrolündeki Tel Afer kentine yönelik yakın bir zamanda İran destekli Haşdi Şaabi çatı örgütünün de katılımıyla başlatılacak olan operasyondan önce yapılan bu hava saldırısı beraberinde birçok soruyu da akıllara getirdi. 

Operasyon henüz başlamamış olduğu halde sivilleri hedef alan bu hava saldırılarının operasyon başladığı zaman hangi boyutlarda olacağı şimdiden merak ediliyor.

Türkmen kentinde sivil katliamı yaşanabilir

Yoğunlukla Sünni Türkmenlerin yaşadığı bilinen Tel Afer kentine yönelik düzenlenecek operasyona ABD öncülüğündeki koalisyonun da hava desteği sağlayacağı biliniyor. Koalisyonun Rakka'da düzenlediği hava saldırılarında korkunç boyutlara ulaşan sivil ölümlerinin Tel Afer kentinde de yaşanmasından büyük endişe duyuluyor. 

Öte yandan İran tarafından kurulan ve desteklenen Şii Haşdi Şaabi çatı örgütünün de Tel Afer operasyonuda aktif bir şekilde rol alacak olması kentte bir Sünni soykırımı yaşanabileceğini akıllara getiriyor. 

Hava saldırısı sonrası görüntüler yayınlandı

Kenti kontrolünde tutan IŞİD ise dün gerçekleşen hava saldırısının ardından bir video yayınladı. Videoda kente düzenlenen hava saldırısında yaralanan çocukların yer aldığı görülüyor.

IŞİD'in yayınladığı video:

"Telafer için hazırlıklar tamam"

Irak Savunma Bakanlığı tarafından dün yapılan bir açıklamada, Türkmenlerin çoğunlukta olduğu Tel Afer kentinin IŞİD'ten geri alınması için düzenlenecek operasyonun hazırlıklarının tamamlandığı duyuruldu.

Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Şii Haşdi Şaabi çatı örgütünün de kente yönelik düzenlenecek saldırıya aktif bir şekilde katılacağı belirtildi.

Musul kent merkezinin yaklaşık 65 kilometre batısında bulunan Tel Afer kentinde büyük oranda Sünni Türkmenler yaşıyor. Kent 2014 yılının Haziran ayından bu yana IŞİD'in kontrolünde.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.