Katliam riski kapıda: Haşdi Şabi, Telafer operasyonunu duyurdu

Katliam riski kapıda: Haşdi Şabi, Telafer operasyonunu duyurdu

Şii milis grubunun, çoğunluğu Sünni Türkmen olan Telafer'de Musul'daki gibi bir katliama girişmesinden korkuluyor. 

Şii milis gücü Haşdi Şabi, Irak'ın Musul kentine bağlı Telafer'in çevresindeki köyleri IŞİD'den almak için operasyon başlatıldığını duyurdu.

Sputnik'in aktardığına göre İran destekli milis grubu Haşdi Şabi, Telafer'in çevresindeki köyleri IŞİD'den almak için operasyon başlatıldığını duyurdu.

Şii milis grubunun, çoğunluğu Sünni Türkmen olan Telafer'de bir katliama girişmesinden korkuluyor. 

Yapılan açıklamada Telafer'in güneydoğusunda yer alan 17 köyün örgütten alındığı belirtildi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki yerel basına konuşan Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver de operasyonu doğruladı ve birkaç köyün geri alındığını kaydetti.

Telafer'i ele geçirme operasyonunun Musul operasyonuna göre daha kolay olacağını kaydeden Yaver, kentteki IŞİD'lilerin lojistik hattı bulunmadığına dikkat çekti.

Telafer'de yaklaşık bin IŞİD üyesinin kaldığı iddia edilirken, operasyona yaklaşık ABD ve İran destekli 40 bin savaşçının katılacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.