Katolik rahiplerden işitme engelli çocuklara cinsel taciz

Katolik rahiplerden işitme engelli çocuklara cinsel taciz

Arjantin'de 2 Katolik rahibine, işitme engelli çocuklara cinsel tacizde bulundukları gerekçesiyle 40'ar yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldı.

Arjantin'de bir mahkeme, 2 Katolik rahibi, işitme engelli çocuklara cinsel tacizde bulundukları gerekçesiyle 40'ar yıldan fazla hapis cezasına çarptırdı.

61 yaşındaki Arjantinli rahip Horacio Corbacho 45, 83 yaşındaki İtalyan rahip Nicola Corradi ise 42 yıl hapis cezası aldı.

İki rahip de, Arjantin'in batısındaki Mendoza kentinde Katolik Kilisesi'ne bağlı Provolo Provolo Enstitüsü'nde 20'ye yakın çocuğa cinsel tacizde bulunmakla suçlanmışlardı. Rahiplerin, gözetimlerindeki bazı çocuklara tecavüz ettikleri de ortaya çıktı.

Kararın açıklandığı duruşmada ise mahkeme salonunda bazı mağdurlar da vardı. Mağdurlar ve yakınları kararı sevinçle karşıladı.

Nicola Corradi hakkında, 70'li yıllarda enstitünün İtalya'nın Verona kentindeki okulunda da çocuklara cinsel tacizde bulundukları iddiasıyla soruşturma açılmıştı.

Katolik Kilisesi'nin Arjantinli lideri Papa Francesco da, ülkesindeki davayı yakından takip etmişti.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.