Kaymakamlık saldırısında 'köstebek' şüphesi

Kaymakamlık saldırısında 'köstebek' şüphesi

Kaymakam Safitürk'ün ölümü ile sonuçlanan bombalı saldırıda ilk bulgulara göre kaymakamlık çalışanlarından birinin kardeşi rol aldı.

PKK’nın Mardin’in Derik ilçesinde kaymakamlığa düzenlediği bombalı saldırıda ağır yaralanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. El yapımı plastik patlayıcı ile düzenlenen saldırıda, bombanın Safitürk’ün ilçe dışında olduğu 3 gün içinde kaymakamlık makamının yanındaki odaya yerleştirildiği tespit edildi.

Karar’ın edindiği bilgilere göre, olay yeri tutanağındaki tespitlerde, bombanın kaymakamın makam odasının yanındaki odaya bırakıldığı odanında patlama sırasında boş olduğuna dikkat çekildi. Patlamayla ilgili de kaymakamlıkta görevli memurlar ve patlamanın olduğu gün kaymakamlığa gelenlerin de olduğu 25 kişi gözaltına alındı. İlk bulgulara göre bombanın kaymakamlıkta çalışanlardan birinin yakını tarafından bırakıldığı iddia edildi.

Şüpheliler arasında Safitürk’ün en yakınındaki çalışanlardan biri de var. Bu kişinin iki kardeşinin de PKK’ya katıldığı birinin de dağda öldürüldüğü kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.