Kayseri saldırısında 5 asker PKK'ya bilgi mi sızdırdı?

Kayseri saldırısında 5 asker PKK'ya bilgi mi sızdırdı?

Kayseri'de askerleri taşıyan halk otobüsüne yönelik saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında mahkemeye çıkarılan 22 zanlı arasında bulunan 5 asker tutuklandı.

Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne yönelik saldırıya yönelik soruşturma kapsamında mahkemeye çıkarılan 22 zanlı arasında bulunan 5 asker tutuklandı.

Savcılık işleminin ardından 22 zanlı, nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Zanlılardan 1. Komando Tugay Komutanlığında askerliklerini yapan er ve erbaşlar Abdurrahman Ç, Semih A, Bilal U, Bedri Ö. ve Ahmet A. mahkemece tutuklandı. Diğer zanlıların mahkemece ifadelerinin alınmasına devam ediliyor.

Kayseri'de, 17 Aralık 2016'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 14 asker hayatını kaybetmiş, 55 kişi yaralanmıştı.

Askerlerin tugaydan hareket saatlerini, geliş ve gidiş güzergahlarını sosyal medyadan örgüt mensuplarına bildirdikleri iddia edilen ve henüz terhis almayan komando erler Abdurrahman Ç., Semih A. ve Ahmet A., komando onbaşı Bilal U., komando çavuş Bedri Ö. "Terör örgütüne yardım etmek, bilgi taşımak, askerlik bilgilerini aktarmaktan" tutuklandı.

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi’nin yakınındaki komando tugayından çarşı iznine çıkan er ve erbaşları taşıyan otobüse 17 Aralık 2016’da düzenlenen saldırıyı PKK'nın alt örgütü TAK üstlenmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.