Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev hükümeti feshetti

Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev hükümeti feshetti

Kazakistan'da Devlet Başkanı Nazarbayev'in ülkede yaşanan ekonomik sorunlardan dolayı istifasını istediği hükümetin feshedildiği bildirildi.

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıları gerekçe göstererek hükümeti feshetti.

Orta Asya ülkesindeki yönetim, son yıllarda petrol fiyatlarının düşmesinin de tetiklediği ekonomik krizden dolayı Nazarbayev'in eleştiri oklarının hedefindeydi.

Kazakistan Devlet Başkanı gelirleri yükseltme, iş gücünü artırma ve hayat standartlarını iyileştirme konusunda başarısız olduğunu söylediği hükümetin istifasını istemişti: "Hükumetin geçirdiği birçok yasa ve aldığı karardan dolayı ekonomideki birçok sektörde pozitif gelişme sağlanamadı."

Yönetime karşı, "Sizler hükümet ve bakanlar değil, sadece korkaklarsınız" şeklinde ifadeler de kullanan Nazarbayev, kendisine sunulan istifa dilekçesini kabul etti.

78 yaşındaki Nazarbayev 1991'den bu yana görevde

Ülkenin bağımsızlığını kazandığı 1991 yılından bu yana devlet başkanlığı koltuğunda oturan 78 yaşındaki Nursultan Nazarbayev, 2017 yılında başkanlık sistemine son verdi ve bazı yetkilerini parlamento ve hükümete devretti.

Orta Asya'nın en büyük ekonomisi olarak bilinen 18 milyon nüfuslu Kazakistan, zengin petrol, uranyum, demir ve altın rezervlerine sahip.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.