Kazakistan'da Nazarbayev karşıtı gösteriler

Kazakistan'da Nazarbayev karşıtı gösteriler

Kazakistan'da eski Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in yetkilerini tamamen devretmesini talep eden göstericiler meydanlara indi.

Kazakistan'da 79. yaş gününü kutlayan eski Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in yetkilerini tamamen devretmesini talep eden çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

1989 yılında iktidara gelen Nazarbayev, geçtiğimiz mart ayında görevinden istifa ederek yerini Kasım Cömert Tokayev'e bıraktı. Tokayev, yapılan ilk seçimlerde oyların yüzde 70.13'ünü alarak devlet başkanı seçildi ancak yetkilerin önemli bir kısmı Nazarbayev'de kalmaya devam etti.

Büyük kentlerin ana meydanlarında toplanan göstericiler yüzlerce güvenlik gücü ile karşılaştı. Göstericileri dağıtan polis, onlarca eylemciyi gözaltına aldı. Kazakistan İçişleri Bakanlığı göstericilerin kamu düzenini korumak adına gözaltına alındıklarını açıkladı.

Tokayev'in devlet başkanı seçilmesinden sonra da ülkenin birçok farklı şehrinde geniş çaplı protestolar düzenlenmişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.