Kenan Alpay: Sığ konular ile toplumun gündemi sürmenaj ediliyor

Kenan Alpay: Sığ konular ile toplumun gündemi sürmenaj ediliyor

Gazeteci Kenan Alpay katıldığı bir televizyon programında toplumun asıl gündeminin konuşulmadığını, sürmenaj edildiğini ifade etti.

Gazeteci Kenan Alpay katıldığı bir televizyon programında toplumun asıl gündeminin konuşulmadığını, sürmenaj edildiğini ifade etti.

Haksöz Haber'in aktardığına göre, Alpay'ın gündemi değerlendirdiği programda öne çıkan ifadeleri şu şekilde:

"Siyasette pragmatizme dayalı enteresan polemikler yaşanıyor. Çıkar odaklı yaklaşılan konular basite indirgenebiliyor. İYİ Parti bir önerge ile Doğu Türkistanlıların konusunu mecliste gündeme getirmek istiyor. AK Parti hayır diyor, MHP çekimser kalıyor, HDP ise tabi ki diyor. Aynı İYİ Parti kendi içerisinde Sinan Oğan, Ümit Özdağ gibi ırkçı kişileri baş üstü ediyordu. Suriye’den kaçıp gelmiş canını kurtarmak isteyen insanlara karşı ırkçı söylemlerde bulunan bu kişiler adeta sürek avı başlattılar. Tıpkı Naziler gibi “Dışarı, dışarı” diyerek tempo tuttular.

İYİ Parti içerisindeki bu isimlerin milliyetçiliği böyle bir milliyetçilik. Tutarsızlık her tarafta var. AK Parti’nin Çin ile ticaret anlaşması yaparken tartışmaya girmesini gönlümüz ve ben isterdim. Çünkü Doğu Türkistan’daki zulmü Çin ile konuşabilmesi ve çözmeye çalışması büyük bir adım olurdu. ABD ile bir yandan kavga edilirken bir yandan ticaret yapılabiliyor bu neden Çin ile olmasın. Bunu görmek isterdik. Almanya, Fransa ile de tartışırken ticaret devam edebiliyor. “Ey Macron” derken dahi bir şekilde ticaret ve ilişkiler devam ediyor. Çin’e karşı bu durum neden böyle olmasın diye insan merak ediyor."

"Toplumun gündemi sürmenaj ediliyor"

HDP’yi kapatmak kolay bir yol olacaktır. Asıl olay kapatmadan kontrol edebilmektir süreci. Mesele kapatmadan durumu idare edebilmek. HDP’yi kapatmak faydasız bir çalışmadır. AK Parti kendi içerisinde dahi konuştuğunda parti kapatmaları zorlaştırmak istediğini beyan ediyor. Öte yandan HDP’yi kapatma seslerine de sessiz kalıyor. Hadi diyelim ki HDP’yi kapattılar. HDP toplumunun siyasal taleplerini ve eleştirilerini nasıl gerçekleştirecekler? Bu konu ve benzerleri son bir yıldır sürekli olarak gündem ediliyor. Bu durumda da Türkiye’nin gündemi aynı konuları konuşa konuşa toplumun zihnini sürmenaj ediyor. Asıl gündem olarak gerçekten sorunların çözümüne çabalanmalı.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.