"Kendilerini MİT görevlisi olarak tanıtıp 15 milyon TL topladılar"

"Kendilerini MİT görevlisi olarak tanıtıp 15 milyon TL topladılar"

Muğla'da kendilerine MİT görevlisi olarak tanıtan kişilerin, "Libya operasyonu için para lazım" diyerek 30 kişiyi 15 milyon TL dolandırdığı bildirildi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde kendilerini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisi olarak tanıtıp, "Libya operasyonu için para lazım" diyerek 30 kişiyi 15 milyon TL dolandırdıkları ifade edilen 5 kişi gözaltına alındı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Marmaris ilçesinde H.H.S.'nin kendisini "MİT görevlisi" olarak tanıtıp, dolandırıcılık yaptığı bilgisine ulaştı.

6 ay süren takibin ardından H.H.S. ile birlikte diğer 4 kişinin "Libya operasyonu için para lazım" diyerek İslami dernek ve şahıslardan 15 milyon TL topladığı tespit edildi.

Sabah saatlerinde Marmaris'te tespit edilen adreslere baskınlar düzenleyen güvenlik güçleri 4 kişiyi gözaltına aldı.

Kendisini MİT görevlisi olarak tanıtan H.H.S. ise Osmaniye'de "depremzedeler için" para topladığı esnada gözaltına alındı.

Gözaltındaki 5 kişinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtiliyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.