Kendini yakan asker ortaya çıkardı: Amerikan ordusu Gazze'deki katliama doğrudan katılıyor

Kendini yakan asker ortaya çıkardı: Amerikan ordusu Gazze'deki katliama doğrudan katılıyor

Geçtiğimiz günlerde Gazze için kendisini yakan ABD askeri Aaron Bushnell, Amerikan askerlerinin Gazze'deki katliama doğrudan dahil olduğunu ortaya çıkardı.

New York Post gazetesinin Aaron Bushnell'in bir arkadaşına dayandırdığı haberine göre, 25 Şubat'ta Washington DC'deki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yakan genç ABD askeri, Gazze'de aktif çatışmaya giren ABD askerleri hakkında doğrudan bilgi sahibiydi.

Hava Kuvvetleri'nin 70. İstihbarat Gözetleme ve Keşif Kanadı'nda görev yapan ABD'li havacı Bushnell, katliama ortak olmak istemediğini söyleyerek kendisini yakmıştı.

Bushnell'in adı açıklanmayan arkadaşı Post'a verdiği demeçte, "Cumartesi günü bana o tünellerde askerlerimizin olduğunu, cinayetlere katılanların ABD askerleri olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

Bushnell'in arkadaşı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aaron'un orduda yaptığı asıl iş istihbarat verilerinin işlenmesini içeriyor. İşlediği verilerin bir kısmı İsrail'in Gazze çatışmasıyla ilgiliydi. Bana söylediği şeylerden biri de masasına gelen bilgiye göre ABD ordusunun Filistin'de devam eden soykırımlara karıştığıydı. Bilmediğim çok fazla şey var ama ses tonundan korktuğunu anladığımı söyleyebilirim. Ondan hiç böyle bir ses tonu duymamıştım."

ABD yönetimi hiçbir Amerikan askerinin Gazze'deki çatışmalara doğrudan dahil olmadığını öne sürüyordu.

Ancak New York Times' daha önce yayınladığı bir haberde ABD özel harekat güçlerinin 7 Ekim'den bu yana "Amerikalı rehineler de dahil olmak üzere rehinelerin kimliklerini tespit etmek üzere bölgede konuşlandırıldıklarını" ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.