Kenya, kuraklıkla boğuşan Somali'de su arıtma tesisini bombaladı

Kenya, kuraklıkla boğuşan Somali'de su arıtma tesisini bombaladı

Kenya savaş uçaklarının Somali'nin güney kesiminde düzenledikleri bombardımanda bir su arıtma tesisini vurdukları ortaya çıktı.

Kenya'nın geçtiğimiz gün Somali'de düzenlediği hava saldırılarında bir su arıtma tesisinin vurulduğu ortaya çıktı.

Kenya ordusuna bağlı savaş uçakları geçtiğimiz gün Somali'nin Cuba iline bağlı Saakow yerleşimine hava saldırıları düzenlemişti.

Gece saatlerinde düzenlenen bombardımanda yerleşime toplamda 4 bomba atılmış, 3 evin hasar görmesinin yanı sıra yeni yapılan bir su arıtma merkezinin de yıkıldığı belirtilmişti.

Bölge kaynakları, saldırıda yıkılan su arıtma tesisinin fotoğraflarını yayınladı.

Yayınlanan fotoğraflarda, bölge halkı için temiz içme suyu üretilmesi amacıyla kurulan tesisin saldırıya uğradığı ve büyük ölçüde kullanılamaz hale geldiği görülebiliyor.

somali-su-aritma.jpg

Öte yandan, saldırıda yaralanan sivillerin fotoğrafları da bölge kaynaklarınca servis edildi. Bombardımanda biri 7, diğeri 1 yaşında iki kardeşin yaralandığı ifade edilmişti.

somali-sivil-eylul.jpg

ABD destekli Kenya ordusunun bölgede kıtlık, kuraklık ve susuzlukla karşı karşıya olan sivillerin kullandığı su kaynaklarını bombalaması dikkat çekti.

Saldırıların bölgede Eş Şebab'ın artan etkinliğine karşı "misilleme" gerekçesiyle düzenlendiği ve sivillerin hedef alındığı kaydediliyor.

Kenya son dönemde Somali'nin güneyinde Müslüman sivillerin yaşadığı bölgelere yönelik bombardımanlarını artırmış durumda.

Söz konusu bombardımanlarda çok sayıda sivil hayatını kaybediyor ve ağır maddi hasarlar meydana geliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.