Kenya Somali'de mescide sığınan sivilleri bombaladı

Kenya Somali'de mescide sığınan sivilleri bombaladı

Kenya savaş uçakları gece saatlerinde Somali'nin güney kesiminde sivil alanlara yönelik şiddetli hava bombardımanı gerçekleştirdi.

Kenya'nın Somali'de sivillere yönelik hava saldırıları sürüyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Kenya savaş uçakları gece saatlerinde Somali'nin güney kesimindeki Gedo iline bağlı El Adde (Ceelcadde) yerleşimine bombardıman düzenledi.

Bombardımanda ilk olarak sivillere ait bir ev hedef alındı. Ardından bombardımandan kaçarak yerleşimdeki bir mescide sığınan siviller de ikinci bir hava saldırısıyla vuruldu.

Bölgenin konumu:

Yerel kaynakların aktardığına göre saldırıda bir kadın yaşamını yitirirken aralarında çocukların da olduğu 6 sivil de yaralandı.

Hava saldırılarında sivil yaşam alanlarında geniş çaplı maddi hasar da oluştu.

Saldırı sonrasında oluşan hasar ve kayıplar bölge kaynaklarınca fotoğraflandı:

somali-13-eylul.jpg

Saldırıların bölgede Eş Şebab'ın artan etkinliğine karşı "misilleme" gerekçesiyle düzenlendiği ve sivillerin hedef alındığı kaydediliyor.

Kenya son dönemde Somali'nin güneyinde Müslüman sivillerin yaşadığı bölgelere yönelik bombardımanlarını artırmış durumda.

Söz konusu bombardımanlarda çok sayıda sivil hayatını kaybediyor ve ağır maddi hasarlar meydana geliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum