Kerkük petrolü ihraç edilemiyor

Kerkük petrolü ihraç edilemiyor

Kerkük Valiliği'ni vekaleten yürüten Rakan Said Cuburi, Kerkük petrolünün İran’a ihraç edilmediğini açıkladı.

Rakan Said Cuburi yaptığı açıklamada, “Kerkük petrolünün ihracatı durmuş. Sadece Irak’ın diğer bölgelerine sevkiyat yapılıyor” dedi.

İran ile Doğu Kürdistan'ın Kirmanşan rafinerisine petrolün ihracı için anlaşma yapıldığını belirten Cuburi, ancak söz konusu ihracatın başlamadığını ifade etti.

Rûdaw’a konuşan Kerkük Valiliği Enerji ve Petrol Komisyonu Üyesi Ahmed Askeri, Kerkük’te petrol üretimi düştü. Üretilen petrol sadece iç piyasaya yetiyor. Dışarıya ihraç edilmiyor. Üretim düştüğünden dolayı İran’a ihraç edilmiyor” diye konuştu.

İran - Irak Ticaret Odası Başkanı Hamit Hüseyin ise, İran’ın güvenlik sorunundan dolayı Kerkük petrolünü tankerler aracılığıyla ihraç edemediğini söyledi.

Irak hükümeti ve Heşdi Şabi’ye bağlı güçlerin 16 Ekim’de Kerkük'e girmesinden sonra Kerkük’te günlük petrol üretimi durma noktasına gelmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.