Keşmir'de Hindu tapınağında izdiham: 12 ölü

Keşmir'de Hindu tapınağında izdiham: 12 ölü

Hinduların Keşmir'deki ünlü tapınağı Vaishno Devi'de çıkan izdihamda 12 kişinin öldüğü açıklandı.

Hindistan'ın işgali altında olan ve Müslümanların çoğunlukta olduğu Keşmir'de, Hindularca en kutsal tapınaklardan biri olarak görülen Vaishno Devi tapınağı yolunda izdiham yaşandı.

Çıkan izdihamda en az 12 kişinin öldüğü, ölü sayısının artmasından endişe edildiği açıklandı.

Keşmir eyalet yönetiminden yapılan açıklamada Vaishno Devi tapınağına ulaşım yolunda sabahın erken saatlerinde çıkan izdihamda 12 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralılardan bazılarının durumu ağır olduğu için ölü sayısının artabileceği belirtiliyor.

Vaishno Devi tapınağı, yaklaşık 1.2 milyar mensubu bulunan Hinduizm'de en kutsal kabul edilen birkaç tapınaktan biri. Keşmir'in Katra şehri yakınlarında bulunan bu tapınak, Hinduların Keşmir'in Hindistan'da kalmasında ısrar etmesinde ana nedenlerden birini oluşturmuştu.

Vaishno Devi tapınağı, festival olmayan günlerde dahi her gün Hindistan'ın dört bir tarafından on binlerce Hindu ziyaretçi çekmesiyle biliniyor. Hindistan'da Hindu tapınaklarında sık sık çok sayıda ölüme yol açan izdihamlar yaşanıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.