Keşmir'de Leşker-i Tayyibe saldırıları artarken Hindistan Pakistan'ı suçluyor

Keşmir'de Leşker-i Tayyibe saldırıları artarken Hindistan Pakistan'ı suçluyor

Hindistan kontrolündeki Keşmir'de düzenlenen saldırılarda ordu ve yerel polis kayıp vermeye devam ediyor.

Hindistanlı yetkililer geçtiğimiz hafta Keşmir'in Hindistan kontrolündeki bölgesinde ordu personeli ve yerel polise yönelik saldırıdan Pakistan destekli olduğunu öne sürdüğü Leşker-i Tayyibe’yi suçladı. Bölgenin kuzeyinde Kupvera ilçesinde yaşanan ve iki gün boyunca devam eden çatışmalar resmi rakamlara göre üç Hint ordusu personelinin, iki yerel polisin ve beş Leşker-i Tayyibe mensubunun ölümüyle sonuçlandı.

"Leşker-i Tayyibe mensupları yabancıydı"

Hindistan'ın Keşmir bölgesi genel polis müfettişinin ifadelerine göre, çatışma sonucu öldürülen 5 Leşker-i Tayyibe mensubu yabancı ülke vatandaşıydı. Yine aynı isme göre, bu kişilerden elde edilenlerden onların Leşker-i Tayyibe mensubu olduğu anlaşıldı.

Silahlar sergilendi

Çatışma sonrasında Hindistanlı güvenlik güçleri, çatışma ardından ele geçirildiğini öne sürdükleri silah ve mühimmatları basınla paylaştı. Hindistanlı haber kaynakları, Leşker-i Tayyibe mensuplarının Pakistan kontrolündeki Keşmir’den Hindistan elindeki Keşmir’e sızarak saldırıyı gerçekleştirdiğini ve saldırıyı gerçekleştirmeden önce Kupvera ilçesindeki ormanlık alanlarda stratejik bir bölgeye gittiklerini belirtti. Söz konusu saldırı bölgede Hindistan güvenlik güçleri saha arama faaliyetleri gerçekleştirirken düzenlendi.

Pakistan destek oluyor iddiası

Kupvera’da bir süredir Leşker-i Tayyibe’nin faaliyetlerini sürdürdüğü biliniyor. 2017 yılının Kasım ayında ve bu yılın Şubat ayında Hindistan, bu bölgede Leşker-i Tayyibe’ye yönelik önemli saldırılar düzenlemişti. Pakistan’ın da, Leşker-i Tayyibe’nin bu saldırılarına destek olduğu öne sürülüyor.

Operasyon başlatılmıştı

Geçtiğimiz yıl Hindistan, bölgede terör grubu olarak adlandırdığı gruplara yönelik topyekun bir operasyon başlattığını açıklamıştı. Basında yer alan haberlere göre Hindistan, 2017 yılında bu operasyonlarda 213 ve bu yıl ise 28 cihat yanlısı grup mensubunu öldürdüğünü öne sürdü. Bu çatışmalarda çok sayıda Hint askerinin ve yerel polisin de öldüğü ifade ediliyor.

Keşmir'de tansiyon yüksek

Hindistan ile Pakistan arasında Keşmir başta olmak üzere sınır bölgelerinde tansiyon oldukça yüksek. Zaman zaman Hindistan ve Pakistan ordularının karşılıklı hafif ve ağır silahlı saldırıları neticesinde her iki taraftan da ölü ve yaralnan askerler oluyor. Öte yandan Hindistan’ın, Keşmir’de sivil göstericilere yönelik sert müdahaleleri de sürüyor. Bölgede gerginlik artarak devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.