Keşmir'de Sokaklar Karıştı

Keşmir'de Sokaklar Karıştı

Hindistan'da güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çıkan çatışmada 7 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 150 kişi yaralandı.

Hindistan'ın Cammu Keşmir Bölgesi'nde Hizbul Mücahidin örgütünün üst düzey askeri liderlerinden Burhan Wani'nin öldürülmesinin ardından göstericilerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 7 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 150 kişinin yaralandığı belirtildi.

Hindistan güvenlik birimlerinin yaptığı açıklamaya göre, sokağa çıkma yasağına karşı protesto gösterisinde bulunanlarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda göstericilerden 7'si öldü, 90'ı güvenlik görevlisi olmak üzere yaklaşık 150 kişi yaralandı. Kısa sürede Cammu Keşmir'in birçok yerine yayılan gösteriler, sokak çatışmalarına dönüştü.

Hindistan Güvenlik güçleri ile Hizbul Mücahidin arasında dün çıkan çatışmada örgütün üst düzey askeri liderlerinden Wani'nin öldürülmesinin ardından başlayan protestoların önüne geçmek için çeşitli önlemler alındı.

Olayların büyüyebileceği gerekçesiyle Hindistanlı yetkililer, yaklaşık yarım milyon Hindu'nun her yıl Keşmir'deki Şri Amarnath Tapınağı'na giderek yaptığı hac ritüelini de erteleme kararı almıştı.

Hindistan ve Pakistan arasında İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947 yılından bu yana tartışma konusu olan Keşmir'de 70 bin kişi şiddet olaylarında yaşamını yitirdi. Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlıklarını ilan etmek ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemde bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.