Kılıçdaroğlu: 33 askerimizi vuran Rusya'ya gidiyorsun, Putin'in kapısında bekliyorsun

Kılıçdaroğlu: 33 askerimizi vuran Rusya'ya gidiyorsun, Putin'in kapısında bekliyorsun

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Devletin organları vardır ve devlet organları eliyle yönetilir. Başında ise seçimle gelen iktidar vardır. Ama istediği gibi yönetmez her devletin Anayasa'sı vardır. Hukukun üstünlüğüne özen gösterir bu aynı zamanda devlete saygınlık kazandırır. Devlet ilgiyle, gelenekleriyle, bilimle, irfanla yönetilir. Devlet ahlakla ve adaletle yönetilir.

Dolayısıyla biz devletimizi böyle biliyor böyle kabul ediyoruz. TC devleti sıradan bir devlet değildir. Devletimizi yani vatanımızı, yani bayrağımızı her şeyimizin üzerinde tutarız. İsteriz ki devleti yönetenler aynı duyguyu yönetirken de hissetsinler. Devleti yönetenler eleştirilere tahammül etmek zorundadırlar. Devleti yönetenlerin ilham alacakları en büyük kaynak kendilerine yönelik yapılan eleştirilerdir.

Eleştirdi diye insanı hapse atmak çağdaş devletlerde söz konusu değildir. Devleti yönetenler devletin kaynaklarını özel çıkarları için, ailelerinin çıkarları için kullanmazlar. Çünkü bilirler ki ahlaklı yönetenler o paraların tamamı halka aittir. Bunun da altını özenle çizmek isterim. Devleti yönetenler harcadıkları her kuruşun hesabını vermek zorundadırlar. Bu sorumluluğu hisseden yönetim Türkiye'ye büyük katkılar yapan yönetimdir.

Her kuruşun hesabını vermek demek demokrasiye inanmak demek insana saygı duymak demektir. Dolayısıyla devleti yöneten siyasi iktidarın her kuruşun hesabını vermek zorundadır."

"33 askerimizi Rusya vurdu"

"AK Partili kardeşlerime özellikle sesleniyorum; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanısın, 33 şehidimiz var vuran Rusya ve sen hesap sormak yerine hesap vermeye gidiyorsun Rusya'ya Putin'in kapısında bekliyorsun. Sonra ben 'Türkiye'ye itibar kazandırdım' diyorsun. Ağrıma gidiyor. Sizde hiç karakter yok mu ya. Karaktersiz insanlar devleti yönetemezler.

Hele dış politikada. Ne işin var senin Mısır ile kavga ettin kardeşim. Senin Mısır ile birlik olman gerek.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti açıkça söylüyorum, soyuluyor. Bir avuç insan tarafından soyuluyor."

"Geleceğim ve atayacağım"

"Devleti yönetenlerin devletin kurumlarına saygı duyması gerek. Muhtarlıktan ve muhtarlarından bahsediyorum. Sayın Bahçeli, 13. Olağan Büyük Kurultayı'ndan açıklama yapıyor. "Kılıçdaroğlu her muhtarlara bir özel kalem atanırsa işsizliğin biteceğini cahilce müjdelemiş" diyor. Erdoğan da, "Bay Kemal kalkmış muhtarlara özel kalem müdürü atayacağız. Eğer gelirsen atarsın." Geleceğim ve atayacağım. Devleti yönetenlerin en azından kendi ülkelerinin tarihini bilmelidir.

Kiziroğlu'nun ne olduğunu bilirler mi acaba? Muhtar yardımcısı. E ben yardımcı vereceğim. Muhtarı aşağılıyor. Bütün muhtar kardeşlerime sesleniyorum, sizin haklarınızı savunacağım. Onlar duymadı bir daha söyleyeyim, hem yardımcı vereceğim hem de size özel bütçe vereceğim.

Ayvatoğlu polemiği

"Bir tarafta bunlar yaşanırken, bir tarafta da zevk-i sefa içinde olan AK Partili gençler var. Dünyadan habersiz bu gençler. Yukarıya bakıyorlar, herkesin keyfi yerinde. Altlarında lüks arabalar, her türlü imkan. Vurgun deseniz, yolsuzluk deseniz gırla gidiyor. Ortaya çıkan tablo bizim değerlerimizle barışık bir tablo değildir. Ortaya çıkan tablo bir vurgun tablosudur. Daha önce de Şanlıurfa'da AK Parti Gençlik Kolları Başkanı vardı, ne diyordu? "Lan fakirler, oğlum beni rahatsız etmeyin tamam mı, biraz keyif ediyorum." Vatan sevgisi var mı burda? Kimi örnek alıyor? Saray'ı örnek alıyor."

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.