Kılıçdaroğlu: Biz Kuvayı Milliyeciyiz

Kılıçdaroğlu: Biz Kuvayı Milliyeciyiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "İktidara geldiğimizde bir hafta içinde İstanbul Sözleşmesi’ni tekrar yürürlüğe koyacağız" dedi.

Gençlik Kolları Kurultayı’nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İktidara geldiğimizde bir hafta içinde İstanbul Sözleşmesi’ni tekrar yürürlüğe koyacağız" dedi.

CHP olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan tezkereye ‘hayır’ demeleri konusuna değinen Kılıçdaroğlu, “Kendi ülkemizde yabancı askerlerin gelmesini istemiyorsak zaten tezkereye hayır demek zorundayız. Biz Kuvayi Milliyeciyiz” dedi.

Kılıçdaroğlu “Daha önce gelen tezkerelere evet demiştik, ne oldu, ne yaptılar? Evet dedik de ne yaptılar. Beklentilerimizi karşıladılar mı? 33 askerimiz şehit edildiğinde hesabını sormak yerine gittiler başka egemen gücün liderinin kapısında dakikalarca beklediler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak benim ağırıma gidiyor. Süleyman Şah türbesini kaçıranları tarih affetmeyecektir, siz de affetmeyecektir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum