Kılıçdaroğlu: Cumhur ittifakının üçüncü ortağı mafyadır

Kılıçdaroğlu: Cumhur ittifakının üçüncü ortağı mafyadır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından başlıklar şöyle: 

"İnsanın ruhunda olan temizliği kirletirseniz sizin topluma hiçbir yararınız olmaz, Türkiye'nin geldiği nokta bu. Türkiye'yi bu bataktan çıkaracağız. Ülkeye temiz, ahlaklı siyaseti getireceğiz. Dayanışma kültürünü yeniden getireceğiz. Farklı görüşler, farklı siyasi anlayışlar kavga konusu değil, zenginlik olmalı. Bunu yapacağız

Her toplumun bir tarihi vardır. İnebolu’yu biliyoruz. İnebolu’dan Ankara’ya gelen yol İstiklal Yolu olarak anılır. Tarih içindeki değerini biliyoruz İnebolu’nun. TBMM kararıyla 9 Nisan 1924’te İstiklal madalya verilmiştir. İnebolular her yıl 9 Haziran’ı kurtuluş günü olarak kutlarlar.

Bu yıl 9 Haziran'ı 8 Haziran'a aldılar bu sene. Niçin? Gençlik ve Spor Bakanı'nın programı müsait değil diye kutlamalara 8 Haziran'a almışlar. Sizin sandıkta söyleyeceğiniz laflar olacaktır.

Hasan Saltık hayatını kaybetti. Anadolu’nun kaybolan şarkı ve türkülerini derledi. Kültür Bakanlığı’nın yapamadığını Hasan Saltık yaptı.  Geçen hafta perşembe günü Aydın’daydım, sorunlarını dinledik. Türkiye’yi bu bataktan nasıl kurtaracağız bunu anlattım.

Türkiye sadece benim Türkiyem değil hepimizin Türkiyesi. Çiftçilerin sorunu var, kuraklık sorunu var. 100 liraya kadar kuraklık ödeneği ödenecek. Kuru tarımda, buğday üretimi yapan birisi dekara 40-60 kg gübre atmak zorunda. Bir çiftçinin sadece gübre maliyeti sadece 200 TL. Verilen destek gübre parasını bile karşılamıyor. 

Çankırı'da bir yurttaşımız 'MHP'den Ak Parti'ye geçmiştim. 3 ay önce AKP'den istifa ettim. Millette para yok, memleket battı. Ben CHP'nin önünden geçmezdim, oyum bu sefer CHP'ye' diyor. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Bütün Çankırılıların oylarına talebimiz. Çankırı’daki doğal zenginlik belki de hiçbir ilimizde yok. Ama iktidar nasıl olsa ben bunlardan oy alıyorum anlayışıyla hareket ediyor.  Çankırı’nın doğal zenginliklerinin nasıl işlendiğini hep birlikte göstereceğiz iktidara geldiğimizde.

Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör atadılar. Sen o üniversiteye bırak rektör olmayı, orada ders verecek kapasiteye bile sahip değilsin. Sende onur varsa istifa et. İstifa bir erdemdir. 

Neden istifa etmiyorsun. Hocaların görevine hangi akıl ve mantıklı son veriyor. Üniversitenin rektörü bilim ve bilim insanlarına düşman. Görevine son verilen hocalardan birinin açıklamayı okumak isterim. Gerçekten biraz yürek burkucu. 21 yıldır zevkle, gururla, gönülden hizmet ettiğim Boğaziçi öğrencilerine artık ders veremeyeceğimi öğrendim. İçim cız etti. Maddi karşılığı olmayan bu vazifeyi memlekete ve gençlere borç ödeme imkanı olarak gördüm hep. Keşke iyiden, doğrudan, güzelden bu kadar nefret etmeselerdi. Yine de güzel günler göreceğiz çocuklar’  O çocuklara sesleniyorum, güzel günler göreceğiz çocuklar.

CHP demek demokrasi demektir. Bu ülkeye kendi özgür iradesiyle çok partili hayatı getiren parti CHP'dir. Dünyada başka örneği yoktur. Demokrasi olmazsa olmazımızdır. Siyasi partiler ise demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. 

Demokrasinin var olduğu bir ortamda siz bir partiyi kapatamazsınız. Şiddet, baskı uyguluyorlarsa kapatın. Zaten savcı harekete geçer. Ama savcı siyasi otoritenin tavrıyla harekete geçiyorsa orada demokrasiyi yok ediyorsunuz demektir.

İktidar sahipleriyle mafya ortak devlet yönetiyorlar. Cumhur İttifakı'nın üçüncü ortağı mafyadır. Nerede bu savcılar? Ben konuşunca 24 saat bile sürmüyor harekete geçiyorlar. Lağım basmış, yolsuzluklar diz boyu bir Allah'ın kulu kalem bile oynatamıyor."

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum