Kılıçdaroğlu: HDP'nin barajı aşması lazım

Kılıçdaroğlu: HDP'nin barajı aşması lazım

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu özel bir televizyon kanalında soruları yanıtlıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu özel bir televizyon kanalında soruları yanıtlıyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Erdoğan'ın karşısında kalan ismi destekleriz"

"Eğer biz millet için demokrasi için bir araya geldiysek, Türkiye’nin uluslararası alanda hırpalanan görüntüsünü biraz değiştirebilirsek demokrasisi gelişmiş bir Türkiye’yi bütün dünyaya anlatabilirsek bence asıl amacına ulaşmış olacağız." diyen Kılıçdaroğlu,

"Kim kaldıysa ikinci tursa sayın Erdoğan’ın karşısına siz Cumhuriyet Halk Partisi olarak destekleyeceğiz onu diyorsunuz yani" şeklindeki soruya, "Evet" diyerek cevap verdi.

"HDP'nin barajı aşması lazım"

"Kamuoyuna yansıyan anketler barajı aşabileceği görülüyor. HDP’nin barajı aşması ve parlamentoda olması lazım. Yüzde 1 oy alsa dahi bir partinin en azından genel başkanının parlamentoda olmasını isteriz biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak. Siyasetin ana yeri TBMM’dir. Bütün siyasal partilerinde bir şekilde temsil edildiği bir arena olması lazım. Dolayısıyla diğer partilerinde olmasını istiyoruz ve bunun mücadelesini de yapacağız."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum