Kılıçdaroğlu: Koltuk sevdası olanların bu partide yeri yoktur

Kılıçdaroğlu: Koltuk sevdası olanların bu partide yeri yoktur

CHP Genel Balkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarından sonra ilk kez konuştu.

CHP Genel Balkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarından sonra ilk kez konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarında satırbaşları şu şekilde:

"Seçimin tek kaybedeni AK Parti'dir"

Bu seçimin tek kaybedeni vardır AK Parti’dir. 7 puan kaybetmiştir, parlamentoda çoğunluğunu kaybetmiştir. Kazanan da demokrasidir. Bu sonucu kolay elde etmedik. Hangi süreçlerden bugüne geldiğimizi de herkesin bilmesi lazım. Daha seçime girmeden önce iktidar partisinin demokrasiye kumpas kurduğunu fark ettik. 

"Uzun zamandır milletvekili çıkaramadığımız 13 ilde milletvekili çıkardık"

Bu süreçte Orta Anadolu’da artık CHP’nin sesi daha gür çıkacak. Uzun zamandır milletvekili çıkaramadığımız 13 ilde milletvekili çıkardık. Artık o iller şu tabloyu çok net görecekler. Parlamentoda bizim bir sesimiz var. Bizim sorunlarımızı dile getirecek bir milletvekilimiz var; görecekler. Hem sahada görecekler, hem parlamentoda görecekler.

"Dünün tek adamı bugünün artık topal ördeğidir"

Bu sonuç aynı zamanda parlamentoda iktidar partisinin çoğunluğunu kaybetmesinin yolunu açtı. Dünün tek adamı bugünün artık topal ördeğidir. Her istediğini yapamayacak. Parlamentonun itibarını biz koruyacağız. Milletin bize verdiği yetkinin ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. O yetkiyi nasıl kullanacağımızı da biliyoruz. Bu milletin demokrasi özlemi var, kavgadan uzak durma özlemi var. Özetle duvarın bir kısmını yıktık. Aynı azim ve kararlılıkla duvarın geri kalan kısmını da yıkacağız.

Kılıçdaroğlu ayrıca konuşmasının sonunda, yeni dönemde koltuk sevdası olanların CHP'de yeri olmadığını dile getirdi.

CHP lideri kendisine yöneltilen "istifa" sorulanıysa "parti içinde konuşulacak meseleler" olarak nitelendirip cevapsız bıraktı.

Kılıçdaroğlu ayrıca "Erdoğan'ı tebrik edecek misiniz?" sorusuna "Demokrasiye inanmayan bir insan tebrik edilemez." şeklinde cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.