Kılıçdaroğlu'ndan Afrin çıkışı: Bu şovmenler kendi çocuklarını askere göndermez

Kılıçdaroğlu'ndan Afrin çıkışı: Bu şovmenler kendi çocuklarını askere göndermez

CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu, siyasetçilerin 'Afrin'e gideceğiz' sözlerine yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Cumhuriyet'ten Erdem Gül'ün haberine göre Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Kuşadası’nda düzenlenen etkinliğe eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte giderken, gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun ifadeleri şöyle:

"Asker babası olmak güzel bir duygu. Ben de oğlum askerdeyken bu duyguyu yaşadım. Askerlik hem vatan görevi hem de gençler açısından bir olgunlaşma sürecidir. Her baba çocuğunu askere severek göndermeli. Sonuçta bu buraya ‘Peygamber ocağı’ diyoruz. Peygamber ocağında nasıl bir eğitim veriliyor görüp yaşaması lazım. Günümüzde parası olan askere gitmiyor, parasını ödüyor. Bir siyasetçinin askerden, askerlikten, şehitlerden söz ederken kendi çocuğunu askere göndermemesi samimi olmadığını gösterir. Ankara’da bütün şehit cenazelerine katılıyorum. Top arabasının arkasında ailesi yürüyor. Ailenin yoksul Anadolu insanları olduğunu görüyoruz. Yoksul aileler ama severek çocukları askere gidiyor. Vatan sevgisi her şeyden önemli.

Bir de askerliğin şovunu yapanlar var. Kefen giyip gezenler, ‘Bizi Afrin’e götürün’ diyen şovmenler, onlara ‘Gideceğiz, hep beraber gideceğiz’ diyenler kendi çocuklarını askere göndermezler. Fakir-fukaranın çocukları üzerinden siyaset yaparlar. Askeri hastanelerin kapatılması son derece yanlış bir karardı. Umarım bu hatadan süratle geri dönerler. Siz normal zamanlarda cepheye gidecek doktor bulamazsınız. Askeri doktorlar cepheye gitmek zorunda. Askeri hastanelerden ‘Askerliğe el verişli olmadığı’na ilişkin rapor almak çok kolay değildi. Ama sivil hastanelerden rahatlıkla ‘çürük’ raporu alınıyor."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.