Kılıçdaroğlu'ndan 'yeni anayasa' yorumu

Kılıçdaroğlu'ndan 'yeni anayasa' yorumu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu' yönündeki açıklamasına ilk kez yorum yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu' yönündeki açıklamasına ilk kez yorum yaptı.

Murat Yetkin’e konuşan Kılıçdaroğlu, 'yeni anayasa' konusuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Türkiye’de demokrasiden yana olan herkes, 'Türkiye’nin demokratik yeni bir Anayasaya ihtiyacı var' diyor. Tabii mevcut Anayasanın ilk dört maddesinin aynı kalması kaydıyla… Yeni bir Anayasayla Türkiye, demokratik standartlarını daha ileriye taşımalıdır, buna ihtiyacımız var. İhtiyacımız, 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemdir'"

Türkiye’nin, "ilk dört maddenin aynı kalması kaydıyla" yeni ve demokratik bir Anayasaya ihtiyacı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Ben dillendirilen Anayasa değişikliği taleplerinin demokrasiyi güçlendirmek yerine otoriterliği güçlendirme yönünde olacağından endişe ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Tam aksine güçler ayrılığının, kendilerini zayıflattığını, yönetimleri için zaaf oluşturduğuna inanırlar. Çünkü diktatörler, gücü elinde bulundurdukları sürece ayakta kalabileceklerini düşünürler… Bu anlayışta olmalarının temel nedeni ise tüm diktatörlerin narsist olmasıdır."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.