Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke Meclis'te

Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke Meclis'te

CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 8 CHP'li milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin fezleke Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu 10 milletvekiline ait fezleke ve dokunulmazlık dosyaları, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Fezlekeleri Karma Komisyona sevk edilen Milletvekilleri şunlar: CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül.

10 yeni dokunulmazlık dosyası ile birlikte TBMM'deki dosya sayısı da bin 300'e yükselmiş oldu.

CHP'li milletvekilleri hakkında 248, İYİ Parti'liler hakkında 12, HDP'liler hakkında 913, DBP'liler hakkında 56, DP'liler hakkında 6, TİP'liler hakkında 9, Yenilik Partisi'nin 1, bağımsız milletvekilleri hakkında 33, MHP'liler hakkında 2 ve AK Partili milletvekilleri hakkında 14 fezleke ve dokunulmazlık dosyası bulunuyor.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.