Kilise restorasyonu için 4 milyon TL harcandı

Kilise restorasyonu için 4 milyon TL harcandı

İstanbul Edirnekapı’da bulunan ve yapımı 8-9. yüzyıla uzanan tarihi Rum Ortodoks kilisesi 4 milyon TL harcanarak restore edildi.

İstanbul Edirnekapı’da UNESCO dünya miras alanlarından biri olan ve kara surlarının bitişiğinde bulunan Rum Ortodoks kilisesi Aya Yorgi, 3 yıllık restorasyon çalışmalarının ardından hizmete açıldı.

4 Milyon TL harcandı

Edirnekapı Aya Yorgi Kilisesinin açılışında konuşan İst Vakıflar 1.Bölge Md Mürsel Sarı, “Restorasyon çalışması için 4 milyon TL harcandı” dedi.

 

"Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz"

Aya Yorgi Kilisesi açılışında konuşan İstanbul Patriği Bartholomeos, ”Restorasyon için inisiyatif kullanan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem de açılışta yaptığı konuşmada, yurt genelinde 15 kilise ve sinagogun restorasyonunun tamamlandığını ifade ederken, "kilise,sinagog,camii fark gözetmeksizin vakıfları ihya etme gayretindeyiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.