Kimliği belirsiz uçaklar Fırat Kalkanı bölgesini bombaladı

Kimliği belirsiz uçaklar Fırat Kalkanı bölgesini bombaladı

Kime ait olduğu bilinmeyen savaş uçakları dün gece saatlerinde Fırat Kalkanı bölgesinde hava saldırıları gerçekleştirdi.

Kime ait olduğu bilinmeyen savaş uçaklarının dün gece saatlerinde Fırat Kalkanı bölgesinde hava saldırıları gerçekleştirdiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, hangi ülkeye ait olduğu henüz tespit edilemeyen savaş uçakları, Cerablus ile El Bab kırsalındaki bölgelerde birden fazla hava saldırısı gerçekleştirdi.

Savaş uçaklarının bölgeye yönelik en az 6 saldırı gerçekleştirdiğini ifade eden saha kaynakları, saldırılarda ölen ve yaralananların olduğunu ifade etti.

Öte yandan ABD'ye ait MQ-9 Reaper tipi insansız hava araçları (İHA) bir süredir Suriye'nin kuzeyindeki bölgede uçuşlar gerçekleştiriyor.

ekran-resmi-2019-11-25-20-40-08.jpg

İdlib'in kuzeyinde uçuş yapan ABD'ye ait MQ-9 Reaper

ABD'ye ait İHA'ların bölgede uçuş yapması bölgede IŞİD veya diğer gruplara yönelik yeni bir saldırının gerçekleştirilebileceği konusunu gündeme getirdi. 

MQ-9 Reaper tipi İHA'lar 23 Kasım tarihinden bu yana Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırına yakın bölgelerde uçuşlar gerçekleştiriyor.

Bölgede gerçekleştirilen hava saldırılarına ait görüntüler:

 

Öte yandan, Suriye'den haber aktarımı yapan Halab Today TV kanalının kendi kaynaklarına dayandırdığı habere göre, hava saldırıları El Rai (Çobanbey) ile El Bab arasındaki Tarhin bölgesinde bir petrol rafine tesisini hedef aldı. 

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.