Kimlik sorgulamasında yeni dönem başladı

Kimlik sorgulamasında yeni dönem başladı

Kimlik ve sürücü belgesi sorgulamalarının daha hızlı yapılması amacıyla üretilen barkod ve karekod okuyucu sistem ilk kez kullanıldı.

Kimlik ve sürücü belgesi sorgulamalarının daha hızlı yapılması amacıyla üretilen barkod ve karekod okuyucu sistem ilk kez kullanıldı.

Güvenlik güçlerince ülke genelinde yürütülen emniyet ve asayiş hizmetleri kapsamında gerçekleştirilen kimlik ve sürücü belgesi sorgulamalarının daha hızlı yapılması amacıyla barkod ve karekod okuyucu sistem geliştirildi.

Sorgulamalar sırasında kullanılmak üzere alınan 125 barkod ve karekod okuyucu cihazdan 60'ı Emniyet Genel Müdürlüğü, 65'i Jandarma Genel Komutanlığına verildi.

Yeni sistem, ilk kez Ankara'nın Gölbaşı girişinde bulunan uygulama noktasında kullanıldı.

Uygulama noktasında görevli ekiplerce durdurulan araçlarda bulunan kişilerin kimlik ve sürücü belgeleri yeni sistemle sorgulandı.

Sistem, yeni kimlik kartları ile sürücü belgeleri üzerinde bulunan barkod ve karekodların cihaza okutulmasıyla çalışıyor. Cihaza okutulan kimlik ve sürücü belgesine ait bilgiler 2 saniye içerisinde ekranda görülebiliyor.

Sorgulamalar, jandarma ekiplerince Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi (JEMUS), polisler tarafından ise Emniyet Bilgi Sistemi (Pol-Net) sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.