Kırgızistan-Özbekistan sınırında çatışma: 2 ölü

Kırgızistan-Özbekistan sınırında çatışma: 2 ölü

Özbekistan ile Kırgızistan sınırında çıkan silahlı çatışmada iki kişi hayatını kaybetti.

Kırgızistan ve Özbekistan’ın Celal-Abad ile olan sınırında 6 Nisan 2022 tarihinde çıkan silahlı çatışmada iki kişi hayatını kaybetti.

Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Sınır Servisi yaptığı açıklamada, Kırgızistan’ın Celal-Abad bölgesinde çok sayıda Kırgızistanlının, Özbekistan topraklarına kaçak mal sokmaya çalıştığını ve komşu ülkenin topraklarına girmeye çalıştığını belirtti.

Özbek sınır muhafızlarının dur talebine uymayan kaçakçılarla askerler arasında çıkan çatışmada iki kişi hayatını kaybetti.

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre, Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi, “Özbek sınır muhafızları hayatlarını ve sağlıklarını kurtarmak için Kırgız kaçakçılara silah kullandı, iki sivil öldü. Geri kalanlar Kırgızistan’a kaçmayı başardı.” dedi. Ölenlerden birinin 37, diğerinin ise 31 yaşında olduğu belirtildi.

Özbekistan Sınır Muhafızları kaçakçılık olaylarının bölgede ilk defa yaşanmadığına dikkat çekerek,“Biz, rastgele ateş açmayız. Sınır yasalarına uyumayanları önce dur emriyle uyarırız. Olaydaki kaçakçılar bizi dinlemedi ve dur emrimize uymadılar. Yasak olan 20.000 dolardan fazla mal kaçırmaya çalışıyorlardı.” ifadesini kullandı.

Olayın ardından iki ülkenin sınır muhafızları durumu görüşmek üzere olay yerinde bir araya geldi. Kırgız Cumhuriyeti Milli Güvenlik Devlet Komitesi Hudut Teşkilatı kapsamlı önlemler aldığı bildirildi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.