Kırgızistan Türkiye'den Bayraktar TB2 alacak

Kırgızistan Türkiye'den Bayraktar TB2 alacak

Kırgızistan, Türkiye’den Bayraktar TB2 SİHA’larının satın alınacağını açıkladı.

Kırgızistan, Türkiye’den Bayraktar TB2 SİHA’larının satın alınacağını açıkladı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, 21 Ekim 2021’de Başkent Bişkek’te düzenlenen askeri törende, Türkiye’den SİHA ve askeri teçhizat alınacağını duyurdu.

Kırgızistan, Türkiye'den SİHA alacak

Cumhurbaşkanı Caparov Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Sınır Servisi tarafından düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Bu bir çatışma hazırlığı değil, ülkemizin güvenliğini koruma hazırlığıdır. 30 yıldır kimseyle çatışma çıkarmadık, elimizde silahlarla yabancı toprakları ele geçirmedik. Bu durum gelecekte de olmayacak. Ancak topraklarımızı ele geçirmeye yönelik girişimler olursa, karşılığını anında alacak” dedi.

Taşiyev: Türkiye'ye SİHA siparişi verdik

Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı General Kamçıbek Taşiyev, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’ye Bayraktar TB2 SİHA’larının alımı için siparişi verdiklerini ve bunların yakın zamanda kendilerine teslim edileceğini söyledi.

SİHA'lar Tacikistan sınırına sevk edilecek

SİHA’ların dünyada sayılı ülkede bulunduğuna işaret eden Taşiyev, “Bunlardan biri de bizim ülkemiz olacak. SİHA’ları kullanacak kişiler Türkiye’de eğitim görmek üzere gönderildi. Bu SİHA’lar yakında ülkemize gelecek.” dedi. Öte yandan, Taşiyev, SİHA’ları kullanacak askeri personelin Türkiye’ye eğitime gönderildiğini kaydetti.

Ayrıca Taşiyev, SİHA ve diğer askeri zırhlı araçların, Kırgız-Tacik sınırındaki çatışma bölgesi olan Batken’e sevk edileceğini dile getirdi.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.