Kırgızistan'da halk yönetim sistemini değiştirmek için sandık başında

Kırgızistan'da halk yönetim sistemini değiştirmek için sandık başında

Kırgızistan’da halk, yönetimde köklü değişim getirecek olan anayasa taslağı için düzenlenen referandumda oy verme işlemine başladı.

Kırgızistan’da halk, yönetimde köklü değişim getirecek olan anayasa taslağı için düzenlenen referandumda oy verme işlemine başladı. 6, 5 milyon nüfuslu ülke genelindeki seçimler ile aynı zamanda yerel meclis üyeleri de belirlenecek.

Kırgızistan’daki 3 milyon 606 bin 201 seçmen, 7 bölgede, 2 büyükşehirde, 26 şehirde açılan 2 bin 474 sandıkta oy kullanıyor. Ülkedeki oylama sürecini ise 10 ülke, 16 büyükelçilik ve 10 uluslararası kuruluştan 200’e yakın gözlemci ve 179 yerli ve yabancı basın mensubu izliyor. Seçmenlere, parti isimleri ve “hepsine karşı” seçeneği ile anayasa referandumu için “Evet” ve “Hayır” seçeneği sunuluyor.

Toplam 7 bin 560 sandalyeli meclis üyeliği için, 59 siyasi partiden 5 bin 300’ü kadın olmak üzere yaklaşık 30 bin aday yarıştığı oylama ile de yerel meclis üyeleri de belirlenecek.

Caparov, 5 Ekim 2020 tarihinde seçim sonuçlarını kabul etmeyen destekçileri tarafından cezaevinden çıkartılarak Başbakanlık koltuğuna oturmuş, Ocak 2021’deki seçimler sonrası da rekor oy alarak Cumhurbaşkanlığı görevine getirilmişti.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.