Kırgızistan'da Rus okulu açılıyor

Kırgızistan'da Rus okulu açılıyor

Kırgızistan Cumhuriyeti’nin en güneyinde Tacikistan sınırında yer alan Batken şehrinde Rusya’nın okul yapacağı öğrenildi.

Kırgızistan Cumhuriyeti’nin en güneyinde Tacikistan sınırında yer alan Batken şehrinde Rusya’nın okul yapacağı öğrenildi.

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre Rusya Federasyonu, Batken şehrinde, Rus dilinde eğitim veren 1.200 kişilik bir okul inşa edecek.

Rus okulunun açılması konusunda Batken Belediye Başkanı İmamnazar Burkanov, Çet-Bulak mahallesinde 2 hektarlık arazi tahsis etti. Okul için ayrılan araziyi görmek için Rusya’dan özel uzman Radik Yulbayev bölgeye geldi.

Batken Belediye Başkanı Imamnazar Burkanov ile görüşen Yulbayev, diğer yerli yönetim ve kurumların yetkilileriyle birlikte Rus okulunun temelinin atılması ile ilgili fikir alışverişinde bulundu. Görüşme kapsamında Yulbayev, 2022’den itibaren Batken şehrindeki okullardan mezun olan öğrencileri, Başkurdistan Devlet Pedagoji Üniversitesi’ne kabul etmeye ve uzmanlar yetiştirmeye hazır olduğunu söyledi.

Rus okulunun kurulması ve Kırgız öğrencilerin aynı okulda eğitim görmesi hususunda yerli halkın tepkili olduğu ifade edildi. Okulun henüz inşası gerçekleşmese de proje yerli halk tarafından endişeyle karşılandı.

Kırgız halkı çatışmaların sık sık yaşandığı bölgede, Rus okulunun kurulmasını tehlikeli olarak görüyor. Ayrıca ebeveynler, çocuklarını Rus okuluna göndermek istemiyor.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.