Kırım'da ölüm oranı doğum oranının iki katı

Kırım'da ölüm oranı doğum oranının iki katı

Rus işgali altındaki Kırım’da ölüm oranının, doğum oranının iki katı olduğu bildirildi. Kırım’da, 2021 yılının ilk üç ayında 4 bin 350 bebek dünyaya gelirken, 8 bin 269 kişi de yaşamını yitirdi.

Rus işgali altındaki Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde 2021 yılının ilk üç ayında ölüm oranı, doğum oranının iki katını oluşturdu. Rus istatistik kurumunun verilerine göre, Rusya’nın işgali altında bulunan Kırım’da (Sivastopol hariç) 4 bin 350 bebek dünyaya gelirken, 8 bin 269 kişi vefat etti.

Kırım'da doğum oranları çok düşük

Kırım’ın nüfusu, bu veriler ışığında her geçen yıl düşüyor ve genç nüfus her geçen yıl daha da azalıyor. Yarımadada, ölümlerin 2020 yılının aynı yılına göre daha fazla olduğu, yeni doğanların ise geçen yılın aynı dönemine göre daha az olduğu kaydedildi.

Rus işgalindeki Sivastopol şehrinde ise 2021 yılının ilk üç ayında 970 bebeğin dünyaya geldiği, bin 955 kişinin ise yaşamını yitirdiği belirtildi. Geçen yılın aynı dönemine göre doğum oranının yüzde 1,7 azaldığı, ölümlerin ise yüzde 30 arttığı ifade edildi.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.