Kırımoğlu: Kazakistan'ın Rusya'dan yardım istemesi ihanet

Kırımoğlu: Kazakistan'ın Rusya'dan yardım istemesi ihanet

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kazakistan’da yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Kırım Tatar televizyonu ATR sunucusu Kırım Tatar gazeteci Gülsüm Halilova, Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na Kazakistan’daki son gelişmeleri sordu. Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kazakistan’daki son gelişmelere dair şunları kaydetti:

“Rusya'dan yardım istemek kendi halkına ve devletine ihanet demektir"

“Kazakistan’da hoşumuza gitmeyen olaylar oldu. Ama bizim için en üzücü şey ise şu oldu: Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, kendi imkanlarıyla bu olayı çözmek yerine Rusya’dan yardım istedi. Buna, kendi halkına ve devletine ihanet demek mümkündür. Rusya’yı kendi toprağına çağırmak ne demek. Biz Rusya’nın bir ülkeye girdiğinde ne yaptığını Kırım’da çok iyi biliyoruz. Bu, Kazakistan için büyük tehlikedir.

Kırımoğlu: Rusya'nın sözlerine güven olmaz

Ayaklanan insanlarla hiçbir müzakere yapmadan öldürmek insanca bir tavır değildir. İleri de ne olacak göreceğiz. Ama Kazakistan’ın da da Rusya’nın menfaatine değil bunlar. Evet, Rusya yeterince bundan faydalanacak. Evet, 3 bin Rus askeri gönderdiler ama 3 bin mi 30 bin mi onu şimdi kesin olarak söylemek mümkün değil. Çünkü hiçbir zaman Rusya’nın sözlerine güven olmaz. Ümit ederiz ki, orada bir huzur tesis edilir ve yabancı ülkelerin vatandaşları oradan çıkarlar.

Rusya'nın Kazakistan'a yardım şartları

Ama çıkacaklar mı çıkmayacaklar mı? Bizim aldığımız çeşitli kaynaklara göre, Kazakistan’a destek vermek için çeşitli şartlar ortaya koymuşlar. (Rusya) Birincisi, Kırım Yarımadası’nın işgalini resmen tanıyacak, Kırım’ın Rusya toprağı olduğunu kabul edecek (!). İkincisi, orada Rusların askeri üslerini yerleştirecek. Böylelikle, Kazakistan bundan sonra bağımsız bir devlet olmayacak..."

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.