Kıyam Hareketi üst düzey PKK komutanına suikast düzenledi

Kıyam Hareketi üst düzey PKK komutanına suikast düzenledi

Suriye'nin kuzeyinde suikast saldırıları ile bilinen Kıyam Hareketi isimli grup bir saldırı daha düzenlediğini ilan etti.

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında kuruluşu ilan edilen Kıyam Hareketi, ülkenin toprak bütünlüğünden yana olduğunu bildirerek 'ayrılıkçı gruplara' karşı savaşma sözü vermişti. PKK'nın Suriye yapılanması ve onunla bağlantılı YPG örgütünü işaret eden silahlı grup çeşitli bölgelerde saldırılar düzenliyor. Grup, dün bu saldırılarına bir yenisini daha ekledi.

"Evinde öldürdük"

Kıyam Hareketi sosyal medya hesabında, Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK komutanlarından Şirvan Derviş'i evinde öldürdüğünü açıkladı. Grup Şirvan'ın keskin nişancı atışıyla vurulduğu, yaralı ya da hastanede olduğuna dair bilgileri reddederek öldürüldüğünü ifade etti. Şirvan'ın evinde vurularak öldürüldüğüne dair bir video da grup tarafından yayınlandı.

Öte yandan YPG bu konuya dair bir açıklama yapmadı.

Şirvan Derviş kimdir?

Suriye Gündemi'ne göre 1976 doğumlu olan Derviş, daha önce Kandil'de PKK kadrosundaydı ve 2011 yılında Suriye'ye geçerek YPG içerisinde yer aldı. 2015 yılında IŞİD'e karşı başlatılan Fırat Volkanı adlı YPG saldırısının sözcülüğünü yaptı.

YPG'nin paravanı olarak anılan SDG adlı grubun kurucuları arasındaydı ve bu grubun da sözcülüğünü yaptı. Bu yılın Şubat ayında bölgeye gelen ABD'li Jerrard, Derviş için "PKK ile bağlantısı yok" demişti. Bu konuya ilişkin haberinde the New York Times muhabiri, Şirvan Derviş'in odasında PKK lideri Öcalan'ın fotoğrafının asılı olduğunu ifade etmişti. Yerel kaynaklar, Kıyam Hareketi tarafından hedef gösterilen YPG komutanının dün aracına binerken keskin nişancı atışıyla vurulduğunu öne sürmüştü. Ancak Kıyam Hareketi bunu yalanladı ve Derviş'in evinde öldürüldüğünü ifade etti.

PKK'ya seri suikastler

Grubun kuruluş açıklamasında şu ifadelere yer verilmişti: "Bizler, Kıyam Hareketi olarak,  terörist ayrılıkçılar ve onların projelerine karşı durmaları için Kürt, Türkmen, Arap, tüm Suriyelilere harekete geçmeleri çağrısında bulunuyoruz. Herhangi dış destek olmaksızın ülkenin birliğini ve bütünlüğünü savunuyoruz."

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında kuruluşunu ilan eden grup PKK'yı işaret ederek ülkenin kuzeyinde 'ayrılıkçı grupları' hedef alacağını ilan etmişti. Suriyeli silahlı grup PKK güçlerine karşı düzenlediği suikastlerin görüntülerini sosyal medya üzerinden servis ediyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.