Kızıl Gezegen için gözler Trump'ta

Kızıl Gezegen için gözler Trump'ta

Bilim insanları ve yatırımcılar sabırsızlıkla müstakbel ABD Başkanı’nın NASA planlarını açıklamasını bekliyor.

Uzay araştırmalarında öncü uluslar için Kızıl Gezegen’e ulaşmak bir sonraki büyük aşama olarak kabul ediliyor. O nedenle bu alandaki çalışmalara büyük para ve know-how yatırımı yapılıyor. Bu hayal o kadar büyük ve araştırmalar o kadar pahalı ki tüm politik anlaşmazlıklara rağmen ABD, Avrupa, Rusya, Japonya ve Kanada arasındaki ortak çalışmalar kesintisiz devam ediyor.

Ancak Donald Trump’ın ABD Başkanı seçilmesi uzay araştırmalarının geleceğine dair birçok soru işareti doğurdu. Zira uzmanlar, seçim kampanyasındaki vaatleri ve kadrosuna dahil ettiği isimler göz önüne alındığında Trump’ın başkanlığının bilimsel politikalar, bilanço ve diplomatik ilişkilere etkileri olacağından şüphe etmiyor.

DW'nin haberine göre; uzay araştırmalarından sorumlu uzmanlar ve yatırımcılar da hâlihazırda sabırsızlıkla müstakbel ABD Başkanı’nın NASA planlarını açıklamasını bekliyor. Bu açıklama uzay araştırmalarının geleceğinin bir rekabet mi yoksa kooperasyon mu olacağına dair yön vereceği tahmin ediliyor.

Donald Trump Sanford’ta yaptığı bir konuşmada NASA’nın ana misyonunun uzayın keşfi olacağını belirtmiş ve şu vaatte bulunmuştu “Amerika yıldızlara giden yolu gösterecek”. Bu birçok uzmana göre, Mars araştırmaları için iyi bir haber niteliğinde.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.