Kızılhaç'a siber saldırı: 515 bin kişinin verileri çalındı

Kızılhaç'a siber saldırı: 515 bin kişinin verileri çalındı

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), veri hizmet sunucularına yönelik, binlerce insanın özel bilgilerini açığa çıkartan bir siber saldırının gerçekleştiğini duyurdu.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), veri hizmet sunucularına yönelik, binlerce insanın özel bilgilerini açığa çıkartan bir siber saldırının gerçekleştiğini duyurdu.

Cenevre merkezli kuruluşun Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bu hafta kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen siber saldırılardan “çatışma, göç, afet gibi nedenlerden dolayı ailelerinden ayrılmak durumunda kalan şahıslar, kayıp kişiler, ve gözaltındaki kişiler dahil” 515 binden fazla insanın etkilendiği ifade edildi.

ICRC, siber saldırıda faillerin kim olduğuna dair bir bulguya ulaşamadıklarını ve gerekçelerinin tespit edilemediğini açıkladı.

Saldırılardan dünya genelinde en az 60 Kızılhaç ve Kızılay merkezinin etkilendiği belirtildi.

ICRC Genel Müdürü Robert Mardini yayımladığı bir bildiride, “Kayıp kişilerin verilerine yönelik saldırılar, zaten acı içerisinde olan ailelerinin sabır sınırlarına büyük bir darbe daha vuruyor.” dedi.

Mardini, mahrem bilgilerin saldırıya uğramasını, ihlaller karşısında dehşete düştükleri ve saldırılara anlam veremedikleri şeklinde yorumladı.

ICRC, saldırının İsviçre’de bulunan veri merkezini hedef aldığını ve şu ana kadar gizli bilgilerin sızdırıldığına dair herhangi bir belirtiye rastlamadıklarını söyledi.

ICRC sözcüsü Crystal Wells, kayıtların çalındığına dair net bir şey söyleyemediklerini ancak bunun muhtemel olduğunu düşündüklerini belirterek “Sistemimize sızdıklarını ve verilerimize erişim sağlayabildiklerini tespit ettik.” ifadesini kullandı.

Saldırının arkasındaki kişilere hitaben Mardini: “Şu anda elde ettiğiniz şahsi bilgilerin sahipleri dünyadaki en savunmasız insanlar. Lütfen doğru şeyi yapın. Bu verileri satmayın, sızdırmayın veya herhangi bir şekilde kullanmayın.” dedi.

ICRC, saldırılar sonucunda bazı sistemsel faaliyetlerin sınırlandırıldığı açıklamasında bulundu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.