KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Türkiye ile birlikte gerekli adımları atarız

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Türkiye ile birlikte gerekli adımları atarız

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne yüklendi.

Ada'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis arasındaki yemek sona erdi.

10 ay sonra ilk kez bir araya gelen iki lider arasındaki görüşmenin samimi bir sohbet ortamında gerçekleştirildiği belirtildi. Birleşmiş Milletler’den yapılan açıklamada, ‘Yaklaşık 2 saat boyunca karşılıklı fikir alışverişi yapıldı’ ifadelerine yer verildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum tarafında bir zihniyet değişikliğinin olmadığını belirterek, “Gelinen aşamada hiçbir şey artık eskisi gibi olamaz. Bu mümkün değildir” dedi.

(KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile yaptığı yemekli görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlık’ta basına açıklama yaptı, “Kaldığımız yerden devam edelim dönemi kapanmıştır” dedi. Bundan sonra başlayacak bir sürecin ucunun açık olamayacağını kaydeden Akıncı, ucu açık olmayan bir paket çerçevesinde stratejik bir yaklaşımın ele alınması gerektiğini vurguladı. BM Genel Sekreteri’nin devreye girip girmeyeceği ile ilgili de Akıncı, “Bunları önümüzdeki süreç gösterecek” dedi.

Akıncı, "Bundan sonra olabilecekler konusunda uyarılarımızı yaptık. Doğalgaz konusu her iki tarafı da ilgilendiriyor. Ya komite kurulmalı, ya aramalar askıya alınmalı ya da Türkiye ile Kıbrıs Türk tarafı birlikte adımlar atar" diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.