Koalisyon güçlerinden Yemen'de 'geniş çaplı operasyon'

Koalisyon güçlerinden Yemen'de 'geniş çaplı operasyon'

Birleşik Arap Emirlikleri resmi ajansının haberine göre, koalisyon güçleri Hudeyde kentinde Husi kontrolü altındaki bölgelere 'geniş çaplı operasyon' başlattı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) resmi ajansı WAM'ın haberine göre, Yemen'deki Batı Sahili Koalisyon Güçleri Komutanı Tuğgeneral Ali et-Tuneyci, Hudeyde kentinde Husilerin kontrolü altındaki bölgelere birçok koldan askeri operasyon başlattıklarını söyledi.

Tuneyci, Yemen ordusunun kentin doğusundaki "16 Kilometre" alanındaki varlığının, koalisyon güçleri tarafından güçlendirilmesinin ve Husilerin Sana ile Hudeyde arasındaki önemli ikmal hatlarının kesilmesinin ardından operasyonun başlatıldığını ifade etti.

Yemen hükümet güçleri, Hudeyde kenti ve limanını Husilerden almak için 13 Haziran'da Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin desteğiyle operasyon başlatmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.