Koalisyon sivillerin öldüğünü kabul etti

Koalisyon sivillerin öldüğünü kabul etti

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri Yemen'deki saldırılar sırasında sivillerin öldüğünü kabul etti.

Yemen'de sivil kayıplarla ilgili araştırma yapan "Ortak Bağımsız Heyet", sivilleri hedef aldığı öne sürülen 5 hava saldırısından sadece biri için bu iddianın doğru olduğunu savundu..

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerince kurulan ve Yemen'deki hava saldırılarında yaşandığı iddia edilen sivil kayıpları araştıran "Ortak Bağımsız Heyet", Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü tarafından işletilen Hacce ilindeki Abes Hastanesine yönelik olanı da kapsayan 5 hava saldırısı hakkındaki raporunu tamamladı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Yemen Koalisyonu sivillerin öldüğü raporlanan beş saldırıdan sadece biri için iddianın doğruluğunu kabul etti.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, 13 Ağustos'ta Yemen'in Sada kentinde bir okula düzenlendiğini iddia ettiği hava saldırısında 10 çocuğun öldüğünü, 28 çocuğun yaralandığını, 15 Ağustos'ta Hacce ilinde örgütün idaresini üstlendiği hastaneye yönelik olduğu öne sürülen hava saldırısında ise 19 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.