'Kobani olayları' davasında 108 sanığın yargılanmasına başlandı

'Kobani olayları' davasında 108 sanığın yargılanmasına başlandı

6-8 Ekim 2014'te gerçekleştirilen eylem ve sokak olaylarına yönelik davada, 28'si tutuklu 108 sanığın yargılanmasına başlandı.

IŞİD'in Ayn el Arap (Kobani) kuşatması gerekçe gösterilerek 6-8 Ekim 2014'te gerçekleştirilen eylem ve sokak olaylarına yönelik davada, aralarında eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 28'si tutuklu 108 sanığın yargılanmasına başlandı.

Dava, Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülüyor.

Demirtaş ve Yüksekdağ'ın yanı sıra Ayhan Bilgen, Sırrı Süreyya Önder, Ayla Akat Ata, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel, Emine Ayna gibi HDP'li isimler de sanıklar arasında yer alıyor.

Yoğun güvenlik önlemleriyle gerçekleştirilen yargılamayı HDP milletvekilleri, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve bazı yabancı heyetler takip etti.

İddianamede, 108 sanığa 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma', 'adam öldürme', 'adam öldürmeye teşebbüs', 'yağma', 'alıkoyma', 'alıkoymaya teşebbüs', 'mala zarar verme', 'yakarak mala zarar verme', 'kamu malına zarar verme', 'yakarak kamu malına zarar verme', 'işyeri dokunulmazlığını ihlal', 'geceleyin işyeri dokunulmazlığını ihlal', 'geceleyin açıktan hırsızlık', 'açıktan hırsızlık', 'hırsızlık', 'geceleyin hırsızlık', 'basit yaralama', 'silahla basit yaralama', 'kamu görevlisini silahla basit yaralama', 'kamu görevlisini kasten basit yaralama', 'kemik kırığı oluşacak şekilde kasten silahla yaralama', 'kamu görevlisini kemik kırığı oluşacak şekilde kasten silahla yaralama', 'silahla kasten', 'yaralama', 'kamu görevlisini silahla yaralama', 'iş ve çalışma hürriyetinin ihlali', 'ibadethanelere zarar verme', 'düşük yapmaya neden olma', 'bayrak yakma', '5816 sayılı yasaya muhalefet', 'suç işlemeye tahrik etme' suçlamaları yöneltildi.

Sanıklar hakkında bu suçlardan 38'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 19 bin 680 yıl hapis cezası istendi.

108 sanıklı iddianamede 37 maktul ve 2 bin 676 mağdur yer alıyor.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.