Kolombiya'da barış anlaşması çatışmaları durdurmadı

Kolombiya'da barış anlaşması çatışmaları durdurmadı

Barış anlaşmasının işlediği ülkede, çatışmaların dolaylı veya doğrudan sonuçları hala aşılamadı.

Kolombiya'da hükümet ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) arasında barış anlaşması imzalanmasına rağmen tecavüz, cinayet ve işkence gibi suçların devam ettiği açıklandı.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) barış anlaşmasının işlediğini ancak çatışmaların dolaylı veya doğrudan sonuçlarının aşılması için ülkenin on yıllara ihtiyacı olduğuna dikkati çekti.

ICRC, üç isyancı grubun hala faaliyette olduğunu belirtti.

Kolombiya hükümeti ile FARC arasında 2 Ekim 2016'da imzalanan ilk barış anlaşması, halk oylamasına götürülmüş, yaklaşık 13 milyon Kolombiyalının sandık başına gittiği referandumda yüzde 50,24 "hayır" sonucu çıkmıştı.

Küba'nın başkenti Havana'da yeniden masaya oturan tarafların uzun görüşmelerin ardından, vardığı yeni barış anlaşması, 24 Kasım 2016'da Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ile FARC lideri Rodrigo Londono tarafından imzalanmıştı.

Kolombiya'da yarım yüzyıldan fazla süren iç savaş, 260 bine yakın kişinin hayatını kaybetmesine ve 6 milyondan fazla kişinin göç etmesine neden olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.