Kongo'da cumhurbaşkanlığı seçim sonucu kesinleşti

Kongo'da cumhurbaşkanlığı seçim sonucu kesinleşti

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi, ana muhalefet partisi Demokrasi ve Sosyal İlerleme Birliği Genel Başkanı Felix Tshisekedi'nin cumhurbaşkanı seçimini kazandığını açıkladı.

Anayasa Mahkemesi, muhalif aday Martin Fayulu'nun, seçimi kazandığını iddia ederek, oyların yeniden sayılması talebini, seçimlere hile karıştığına dair delil sunulmadığı gerekçesiyle reddetti. Fayulu, uluslararası toplumdan Felix Thisekedi’nin cumhurbaşkanı olarak tanımamasını da istemişti.

Mahkeme Başkanı Yargıç Benedict Lwamba Bindu, oyların salt çoğunluğunu alan Tshisekedi'nin Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı olduğunu açıkladı.

Bu açıklama ile Tshidekedi, 30 Haziran 1960'ta bağımsızlığını kazanmasından bu yana Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin beşinci başkanı oldu.

Thisekedi, 16 Ocak 2001'de babası Laurent Desila Kabila'nın öldürülmesinden bu yana ülkeyi yöneten Joseph Kabila’nın ardından görevi devralacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.