Kore yarımadası ısınıyor: Seul yönetiminden tatbikat misillemesi

Kore yarımadası ısınıyor: Seul yönetiminden tatbikat misillemesi

Güney Kore, hidrojen bombası denemesi yapan Kuzey Kore'ye cevap olarak balistik füze fırlattı.

Kuzey Kore’nin önceki günkü nükleer denemesine düşman komşusu Güney Kore’den tatbikatla cevap geldi. Güney Kore ordusu, karadan karaya ve havadan karaya atılan füzeler kullandı.

Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesine karşılık olarak Hyunmoo balistik füzeleri ve F-15K savaş uçaklarını içeren askeri tatbikat düzenledi.

Genelkurmay Başkanlığı, kısa ve uzun menzilli iki balistik füzenin açık denizdeki hedefleri vurduğunu bildirdi. Öte yandan, Güney Kore Savunma Bakanlığı yetkilisi Chang Kyung-soo, “Kuzey Kore’nin daha fazla füze deneyeceğini, kıtalararası bir balistik füze ateşleyeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Diğer yandan Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi (NIS), mecliste yapılan kapalı oturumda, Pyongyang'ın, ülkenin kuruluş yıl dönümü 9 Eylül'de ya da Kore İşçi Partisinin kuruluş yıl dönümü 10 Ekim'de Kuzey Pasifik'te kıtalar arası balistik füze (ICBM) fırlatabileceği endişesini paylaştı. 

Güney Kore Savunma Bakanlığı, ABD’nin füze savunma sistemi THAAD’ın kurulmasının tamamlanması kararı aldıklarını da açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.