Kore'de tarihi buluşma 27 Nisan'da

Kore'de tarihi buluşma 27 Nisan'da

Kuzey Kore lideri Kim ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon arasında bir ilk özelliği taşıyacak görüşmenin tam tarihi belli oldu.

Güney Kore yetkilileri, Kuzey ve Güney Kore'nin 10 yıldan uzun süredir ilk kez düzenleyecekleri zirvenin 27 Nisan'da gerçekleşeceğini açıkladı. Böylece Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ilk kez bir araya gelmiş olacak.

Moon'un bu ayın başında Kim ile görüşmek üzere Pyongyang'a gönderdiği heyetin yaptığı temaslarda, Kuzey ve Güney Kore'nin Panmunjom sınır köyünde bir zirve yapmaları konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Kore Yarımadası'ndaki askeri gerginliği azaltmak için iki lider arasında kırmızı hat kurulması konusunda da uzlaşıya varılmıştı.

1950-53 Kore Savaşı'ndan bu yana Güney Kore ve Kuzey Kore liderleri yalnızca iki kez bir araya gelmişti: 2000 ve 2007.

Bilinen ilk yurtdışı ziyaretini 25-28 Mart'ta Çin'e yapan Kim'in yine nisan sonuna kadar ABD Başkanı Donald Trump'la da görüşmesi planlanıyor. Kim'in Çin ziyaretini Twitter hesabından yorumlayan Trump da bu görüşmeyi dört gözle beklediğini belirtmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.