"Korkut Eken ve Mehmet Ağar’ı neden gözaltına almıyorsunuz?"

"Korkut Eken ve Mehmet Ağar’ı neden gözaltına almıyorsunuz?"

Sedat Peker 7. videosunda yaptığı açıklamalardan sonra verdiği isimlerden sadece kardeşinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Sedat Peker’in 7. videosunda Kutlu Adalı cinayetinin Korkut Eken tarafından organize edildiğini, Eken’in kendisinden bu cinayet için yardım istediğini ve kardeşi Atilla Peker’i Eken’le birlikte bu cinayet için Kıbrıs’a gönderdiğini anlatmasının ardından Atilla Peker gözaltına alındı.

Videosunda Atilla Peker’in her şeyi olduğu gibi anlatacağını, cinayetin Eken’e bağlı bir başka ekip tarafından işlendiğini söyleyen, Uğur Mumcu cinayetine ilişkin olarak da Mehmet Ağar’ı işaret eden Peker, kardeşinin gözaltına alınmasının ardından Twitter hesabından “Korkut Eken’le Mehmet Ağar’ı neden gözaltına almıyorsunuz, sadece benim kardeşimi alıyorsunuz?” diye yazdı.

Peker’in Kutlu Adalı ve Uğur Mumcu suikastlerine ilişkin anlattıkları:

[Korkut Eken] bana dedi ki, ‘Kıbrıs’ta bir adam var. Bu, Kıbrıs’ı Rumlara satmak istiyor.’ Çocuğuz, genciz, bizi bir dolduruşa… ‘İki tane profesyonel bana…’ dedi… Dedim abi sana öz kardeşimi vereceğim, Atilla Peker’i. Çok iyidir bu işte, uzmandır, sokaklarda yetişmiştir. Türk Hava Yolları biletlerinin harddisklerini atmıyor. Harddisklerde geçmişten bugüne kadar bilet satışlarının olduğunu söylemişti. Biletlerden bakabilirler Korkut Eken, Atilla bu cinayetten ne kadar önce gittiler. Ancak yüce Allah o insanın kanını bize nasip etmedi. Adam namuslu adam, bu günleri görmüş, bunun için çalışmış. Rumlara Kıbrıs’ı satacağı yok adamın. Hep böyle yapıyorlar, vatanseverlik, vatanseverlik, milleti coşturuyorlar, herkesi birbirine sokuyorlar. Aradan zaman geçti, döndüler üç dört gün sonra. Denk gelinemedi. Korkut abiyle konuştuk. Dedi tekrardan gideceğiz. Sonra onlara bağlı başka bir ekip öldürmüş. Karşılaştık Korkut abiyle, abi? Dedim, “Halloldu o iş” dedi. Atilla Peker, kanser ameliyatı oldu, evde yatıyor. Namuslu adamdır, doğruyu anlatır.

Katil en önce gelir, Mehmet Ağar

Uğur Mumcu, görüşüne katılırsınız katılmazsınız. Bence şehittir. Namuslu adamdı, dürüst adamdı. Neden öldürüldü? Öldürüldüğü zaman yazdığı yazılara bakın. Terör bölgelerinde uyuşturucu tarlaları olur, uyuşturucu satışları olur… ve silah ticareti. Uğur Mumcu şehit ediliyor. Yanına ilk gelen kim, katil en önce gelir, Mehmet Ağar. Eşine diyor ki (ben eşini gıyaben tanıyorum), ‘Ben buradan bir tuğla çekersem, devlet aşağı iner.’ Bu meşhur sözdür. Devletin içinde yaşayanlar bunu bilirler. Şimdi Uğur Mumcu, temiz adam, saf adam, tek başına bir adam. … Uğur Mumcu, terörle ilgili yazıyor ama terörden menfaat elde edenlere gelince adamı tak şehit ettiler.

Kaynak: Sendika.org, Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.