Koronavirüs ABD'de 13 eyalete yayıldı

Koronavirüs ABD'de 13 eyalete yayıldı

ABD'de toplam 13 eyalette koronavirüs vakası tespit edildiği bildirildi.

ABD’nin Washington eyaletinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 9’a yükseldiği açıklanırken toplam 13 eyalette virüs vakası tespit edildiği aktarıldı.

Alman haber ajansı DPA'nın haberine göre, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, dün akşam yaptığı açıklamada, ülkesinde 13 eyalette yeni tip koronavirüs tespit edildiğini söyledi.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs, ABD'de de her geçen gün can kayıplarına neden oluyor.

ABD'nin Washington eyaleti Sağlık Ofisinden yapılan açıklamada, koronavirüsünden ölenlerin sayısının 9'a yükseldiği, vaka sayısının ise 27 olduğu ifade edildi.

Pence, ABD'nin tahmini 43 milyon tıbbi maskeye sahip olduğunu belirterek, bu hafta sonuna kadar 1,5 milyon kişinin test edileceğini söyledi.

Mike Pence ayrıca, koronavirüs ile mücadele çalışma grubunun gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade ederek, halka günlük brifing verdiğini açıkladı.

Toplam 231 kişinin gözetim altında tutulduğu eyalette acil durum ilan edilirken, bazı okullarda eğitime ara verildiği bildirildi. ABD genelinde ise korona virüsü tespit edilen kişi sayısı 110 olarak açıklandı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.